Eettafels zijn een essentieel onderdeel van ieder huis. Of je nu een kleine eettafel nodig hebt voor met zijn tweetjes of een grote tafel voor je gezin: er is een grote verscheidenheid aan stijlen, maten en materialen waaruit je kunt kiezen. In deze blog zullen we een kijkje nemen naar de meest populaire soorten eettafels, zodat je een idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is.

Massief hout

Massief houten eettafels zijn misschien wel de meest populaire soort. Ze zijn stevig, stijlvol en een echte blikvanger in elk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten, zoals eiken, esdoorn, beuken, kersen, walnoot, mahonie en veel meer. Bovendien kunnen ze in verschillende stijlen worden gemaakt, van klassiek tot modern. Massief houten tafels hebben een lange levensduur en zijn hierdoor een duurzame keuze.

Ronde eettafels

Ronde eettafels zijn erg populair dankzij hun veelzijdigheid en stijlvolle uitstraling. Deze eettafels zijn perfect voor elk interieur, of je nu een modern of klassiek interieur hebt. Het voordeel van een ronde eettafel is dat deze geen hoeken heeft en dat je zo meer ruimte hebt voor mensen om te zitten. Daarnaast maken ze het gemakkelijker om gesprekken met elkaar te voeren. Omdat iedereen naar elkaar toe gericht zit, kunnen mensen elkaar makkelijker aankijken en horen. Dit zorgt voor een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Ovale eettafels

Naast ronde eettafels, zijn ook de ovale tafels een populaire keuze. Ze hebben namelijk precies dezelfde voordelen als bij een ronde tafel. Echter zit er, afhankelijk van de grootte van de ovale eettafel en de mate waarin deze langwerpig is, meer afstand tussen de personen die aan het lange einde tegenover elkaar zitten. Een ronde eettafel past beter in een kleinere, vierkante ruimte – en een ovale eettafel past het best in een lange en rechthoekige ruimte. Daarnaast kun je aan een ovale tafel meer mensen kwijt.

Glazen eettafels

Glazen eettafels zijn ook erg populair. Ze geven je een ruimtelijker gevoel en kunnen een geweldig middelpunt van je eetkamer zijn. Er zijn veel verschillende soorten glazen tafels, van tafels met een eenvoudig glazen blad tot geavanceerde tafels met glazen bladen en metalen onderstel. Glazen eettafels zijn eenvoudig schoon te maken en duurzaam, maar ze kunnen ook kwetsbaar zijn en snel krassen of barsten.

Uitschuifbare eettafels

Uitschuifbare eettafels, ook wel uitklapbare eettafels genoemd, zijn ideaal voor huishoudens die vaak mensen op visite krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. De meeste uitklapbare tafels hebben een onderstel dat gemakkelijk kan worden geopend en gesloten om meer ruimte te creëren als je meer zitplaatsen nodig hebt.

Afsluiting

Er zijn veel verschillende soorten eettafels waaruit je kunt kiezen. Of je nu op zoek bent naar een massief houten tafel, een glazen tafel, een uitklapbare tafel of een buitentafel, er is een grote verscheidenheid aan stijlen, maten en materialen waaruit je kunt kiezen. Kijk rond online en kies de eettafel die het beste bij je interieur past en je gezin past. Alvast veel plezier met je nieuwe eettafel!